Startupy
-
Re: Startupy
Ostatnio widziałam jakiś raport, w którym stwierdzono że Polska jest w czołówce krajów na całym świecie gdzie otwiera się najwięcej startup'ów. Myślę, że to są dobre wiadomości dla naszego kraju 

teraz niestety wszystkie start upy mają się bardzo ciężko :/
-
To może ktoś podpowie czy wynajmuje biuro wirtualne? Zastanawiam się nad tym i nie wiem czy warto?
wirtualne biuro jest właśnie najlepsze dla młodych firm i dla tych już umierających jak kiedyś biuro podróży Triada
-
Warto warto. Nie ma co się zastanawiać. Kasa mała, tanio a masz adres siedziby, obsługę korespondencji, nie stoisz na poczcie z awizem.
adres siedziby mam wpisać do KRS czy tylko podać kontrahentom ot tak słownie ?
Dobre wirtualne biuro pozwala na podanie adresu w KRS niezależnie od pakietu. Niestety niektóre biura na to nie pozwalają, można np. umieścić adres jedynie na wizytówkach lub liczą sobie drożej za podanie adresu w rejestrze. Trzeba też pamiętać, że siedziba to nie tylko adres. Warto sprawdzić czy wirtualne biuro, z którym chcemy podpisać umowę, ma do dyspozycji sale spotkań a nie tylko pomieszczenie do odbioru naszych listów.
Mam siedzibę firmy w warszawskim biurze wirtualnym i mam wirtualny adres do KRS, jestem bardzo zadowolona takim rozwiązaniem, polecam.
ale taki wirtualny adres to upoważnia do zajęcia fizycznie biura tak ?